Spotify Çalma Listelerine nasıl girilir?



Bu bir sır değil, müziğinizde çok fazla akış istiyorsanız, çalma listelerine girmelisiniz. Ancak bazen bu zor olabilir ve bu çalma listelerini bulmanın ve özellikle bunlara girmenin doğru yollarını bulmanız gerekir. Bu yüzden bugün size son birkaç yılda çözdüğüm sırlarımı göstermek istiyorum! Bazıları daha açık ve bazıları süper bilinmiyor. Sadece hepsini aldığından emin olmak istiyorum! Başlayalım!


İçindekiler

1. Sanatçılar için Spotify

2. Oynatma Listesi Küratörleri

3. Haftalık Keşfet ve Radar Yayınla





Sanatçılar için Spotify

Çoğunuz bunu muhtemelen zaten biliyorsunuzdur, ancak bilmiyorsanız, artist.spotify.com'a kaydolmanız ve sanatçı profilinizi talep etmeniz GEREKİR .



Sadece profiliniz üzerinde analiz ve tam kontrol elde etmekle kalmayacak, aynı zamanda sanatçılar için bazı süper özel Spotify özelliklerine sahip olacaksınız. Bunlardan biri, müziğinizi editoryal çalma listelerine yerleştirmektir. Evet. Doğru duydunuz, müziğinizi sadece birkaç tıklamayla ve tamamen ücretsiz olarak o büyük orijinal Spotify çalma listelerine gönderebilirsiniz.

Bahsedilmesi gereken başka bir şey de, müziğinizi bu devasa çalma listelerine en az 7 gün boyunca verdiğinizden emin olmanız gerektiğidir. Bu, şarkı yayınlanır yayınlanmaz anında bir destek almanıza yardımcı olacaktır. Aksi takdirde perde özelliği kullanılamaz.





Oynatma Listesi Küratörleri

Spotify çalma listeleri son yıllarda gerçekten bir işe girdi. İnsanlar çalma listelerini pahalı sosyal medya kampanyalarıyla tanıtıyor. Birçoğu kendi çalma listelerini zorlamak isteyen plak şirketleri ve kendi çalma listelerinden çok sayıda akış alan bazı bağımsız sanatçılar da var. Her ikisi de harika bir iş çıkarıyor ve akışlarını yükseltmek için çok çalışıyor. Ancak bazı insanlar, yerleşimlerinde bir şarkı yerleşimi satmak için çalma listelerini tanıtıyor. Herkes istediğini yapabilir, yanlış anlaşılmasın. Bunu burada söylüyorum çünkü Spotify bundan hoşlanmıyor ve böyle şeyler yapan çalma listesi küratörlerini yasaklıyorlar. O halde bunlardan biriyseniz dikkatli olun ;) Her neyse, size çalma listelerine göndermeniz için çılgın bir numara göstereyim! İlk önce Spotify uygulamanızı açın ve şarkınızın içinde bulunduğu türü düşünün. İkinci adım, Spotify arama çubuğuna türü yazmaktır. Henüz özel bir şey yok, biliyorum. Ancak üçüncü adımda türün arkasına bir @gmail.com koyup enter tuşuna basıyorsunuz.



Artık bu türde çok sayıda çalma listesi bulacaksınız ve en iyi yanı, biyografilerinde küratörün e-posta adresinin bulunmasıdır. Şarkınızı küratöre ücretsiz ve süper hızlı bir şekilde doğrudan gönderebilirsiniz!




Haftalık Keşfet ve Yayın Radarı

Spotify'ın haftalık keşfet çalma listesini daha önce duymuş veya kullanmış olabilirsiniz.



Spotify algoritmaları tarafından oluşturulan bir çalma listesidir ve her Pazartesi sabahı herkese özeldir. Tamamen algoritmik olduğundan, onlara girmek için fazla bir şey yapamazsınız.

Ama Release Radar'a girmek için bir şeyler yapabilirsin. Spotify'da insanları neden takip etmeniz gerektiğini hiç merak ettiniz mi? Eh, ilk etapta güncel kalmak ama daha da önemlisi algoritma için.

Spotify hesabınızı takip eden insanlara ulaşırsanız, yeni müziğinizi Release Radar çalma listelerine alırlar. Bu yüzden bazen Spotify'da sizi takip etmeyi desteklediğinizden emin olun!

Kişisel olarak Discover Weekly & Release Radar'ı dinlemiyorum ama Spotify bir keresinde bu çalma listelerinin editoryal çalma listelerinden daha fazla akış oluşturduğunu söyledi.



Müzik Prodüksiyonunuzu ve Kariyerinizi Bir Sonraki Seviyeye Taşıyın:


Umarız blogumuzdan keyif almışsınızdır! Her perşembe burada haftalık olarak yayınlıyoruz. Doğrudan Pro Ekibimizle çalışmak ve kişisel mentorluk/koçluk almak ister misiniz?


Sanatçılara müzik üretiminin her alanında koçluk yapıyoruz: prodüksiyon, şarkı yazarlığı, ses tasarımı, miksaj, mastering vb.


Şunlara anında erişmek için Ultimate Producer Üyeliğimize katılın:

  • 1'e 1 video koçluğu.

  • Müziğiniz hakkında sınırsız geri bildirim.

  • Üretim süreci, pazarlama, sosyal medya, DJ'lik ve sanatçı yönetiminin her alanında 75+ saate kadar ustalık sınıfı.

  • Özel canlı demo düşer.

  • Özel ustalık sınıfları ve etkinlikler.

  • Özel üye Discord.

  • Yapımcı araçlarıyla Soundbank'ler ve özel mağaza.

  • + daha fazlası!

Daha fazlasını öğrenmek için buraya tıklayın.